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1 Nov

DANIEL CANTON

Le chef sommelier du Carlton, veille sur des centaines de bouteilles depuis 1998. Celui qui a rencontré « par hasard » sa vocation mesure tous les jours sa chance : « Le vin me fait voyager. Et c’est ce que j’essaie de transmettre à mes clients ». En pur autodidacte, il s’est forgé une solide culture des crus et des vignobles, ceux de la région bien sûr, mais aussi ceux du monde entier, à coups de lectures, formations et séjours d’agrément.

Aujourd’hui, les 300 m2 de cave de l’hôtel, comptent plus de 35 000 bouteilles. Daniel Canton, pourra vous initier aux secrets de notre sélection de vignobles, et de cet endroit tout aussi rare qu’exclusif. Son savoir-faire exceptionnel saura accueillir vos évènements les plus singuliers. Les dégustations de vins organisées, tant pour un rendez-vous d’amis ou avec des clients, vous laisseront sans aucun doute un souvenir exquis.

 

 

The chief Sommelier of the Carlton has kept watch over hundreds of bottles since 1998. The man who says he discovered his vocation  “by chance”  feels he is very fortunate :  “Wine to me is a way of travelling. And that’s what I try to communicate to my customers.”  Purely self-taught, he has forged solid knowledge of vintage and vineyard – those of the region, of course, but also of the entire world – through reading, training and pleasure travel.

Today, the 300 sq.m. hotel’s cellar, count more than 35,000 bottles. Daniel Canton, can initiate you into the secrets of our selection of vineyards, as well as this rare and exclusive place. His exceptional expertise will welcome your most singular events. Wine tastings organized, as for friends’ reunion or meetings, will definitely leave you a delicious memory.

Maxime NERKOWSKI
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